CoronaCheck voor niet-Nederlanders

Heb je geen Nederlands vaccinatie- of herstelbewijs? Ook dan kun je komen feesten op Schoot Kermis 2021! Hoe? Dat lees je hieronder!

Om toegang te krijgen tot het feestplein van Schoot Kermis heb je een geldige QR-code nodig in combinatie met je ID of paspoort. De QR-code kun je op verschillende manieren krijgen. Wij controleren de QR-code met de Scanner voor CoronaCheck-app. Heb je een QR-code kunnen maken, controleer dan zelf meteen of die voor ons geldig is! Download de Scanner-app voor Android of iOS en scan je QR-code. Krijg je een groen scherm? Dan ben je welkom!

Wat is jouw situatie?

 • Je bent NIET langer dan twee weken volledig gevaccineerd en je hebt GEEN herstelbewijs van minder dan 6 maanden oud:
  In dit geval moet je een coronatest laten doen bij testenvoortoegang.org. Deze test is ook gratis als je niet in Nederland woont. Je hebt geen Nederlands ID nodig om een test aan te vragen. Tijdens het inplannen van je test wordt gevraagd naar je telefoonnummer. Vul dan een niet-Nederlands telefoonnummer in door op het vlaggetje šŸ‡³šŸ‡± te klikken en je land te selecteren. De dichtstbijzijnde testlocaties liggen in Weert en Eindhoven. Na het testen krijg je de testuitslag binnen een uur. Is je test negatief, dan krijg je een unieke code toegestuurd. Deze unieke code vul je vervolgens in bij de CoronaCheck-app voor Android of iOS. Je kunt nu met deze app een QR-code maken waarmee je toegang krijgt tot het feestplein. Deze QR-code is tot 40 uur na je test geldig. Kom jij ook 4 dagen naar ons feest? Plan dan snel 2 testen in!
 • Je bent WEL langer dan twee weken geleden volledig gevaccineerd of je hebt WEL een herstelbewijs van minder dan 6 maanden oud:
  Registreer je vaccinatie of herstelbewijs in de officiƫle corona-app van jouw land. Genereer in die app een QR-code die geldt als EU Digital Covid Certificate (EU-DCC). Deze QR-code is ook geldig bij onze toegangscontrole. In Belgiƫ kan kun je deze code maken met de CovidSafeBE-app voor Android en iOS. Heb je een QR-code gemaakt? Controleer dan met de Nederlandse Scanner voor CoronaCheck-app (Android, iOS) of deze QR-code geldig is bij ons evenement!

Veelgestelde vragen

 • Ik ben wel gevaccineerd of hersteld van corona, maar ik heb geen QR-code die geldt als EU Digital Covid Certificate. Kan ik het feestplein op?
  Nee, alleen met een geldige (EU-DCC of testenvoortoegang.org) QR-code kun je het feestplein bezoeken. Lukt het niet om je vaccinatie- of herstelbewijs om te zetten in een geldige QR-code? Volg dan de stappen hierboven als ware je niet gevaccineerd/hersteld en vraag in Nederland een gratis coronatest aan bij testenvoortoegang.nl.
 • Ik ben net gevaccineerd met Janssen/Johnson&Johnson, kan ik meteen het feestplein op?
  Na een Janssenvaccinatie moet je 2 weken wachten voor je vaccinatie als toegangsbewijs voor evenementen geldt. Voor Nederlandse vaccinaties met Janssen die uiterlijk 9 juli omgezet zijn in een QR-codes geldt een uitzondering, deze codes blijven geldig. Voor niet-Nederlandse vaccinaties geldt die uitzondering niet.
 • Ik heb net mijn tweede prik van AstraZeneca, Pfizer/BioNTech of Moderna gekregen, kan ik meteen het feestplein op?
  Na je tweede prik moet je 2 weken wachten voor je vaccinatie als toegangsbewijs voor evenementen geldt. Voor Nederlandse vaccinaties die uiterlijk 9 juli omgezet zijn in een QR-code geldt een uitzondering, deze codes blijven geldig. Voor niet-Nederlandse vaccinaties geldt die uitzondering niet.
 • Ik heb een Coronatest laten doen om binnen de EU vrij te kunnen reizen. Kan ik met deze test het feestplein op?
  Registreer deze coronatestuitslag in de corona-app van jouw land, en genereer hiermee een EU-DCC. Controleer zelf met de Nederlandse Scanner voor CoronaCheck-app (Android, iOS) of deze QR-code geldig is bij ons evenement! Coronatestuitslagen mogen maximaal 40 uur oud zijn.
 • Ik heb geen smartphone om een QR-code op te laten zien, maar ik heb wel een vaccinatie- of herstelbewijs. Hoe kan ik het feestplein op?
  Zorg dan voor een geldige papieren EU-DCC QR-code. In Belgiƫ kun je een certificaat met QR-code uitprinten of per post aanvragen, ga voor meer informatie naar covidsafe.be. Let op! De kaart die je na je vaccinatie kreeg is geen vaccinatiebewijs. Alleen de QR-code waar EU Digital Covid Certificate bij staat geldt als toegangsbewijs.
 • Ik heb geen smartphone en ik ben niet gevaccineerd of hersteld. Hoe kan ik het feestplein op?
  Vraag in Nederland een gratis test aan via testenvoortoegang.org. Je kunt je negatieve testuitslag omzetten in een printbare QR-code via coronacheck.nl/. Neem je uitgeprinte code mee naar de kermis als toegangsbewijs.